Efterfølgende vises programmer fra Dilettantkomedier, opført af
Strib Idrætsforening / Strib Borgerforening, mellem 1931 og 1948

nærmere kendskab haves ikke for nærværende

De viste billeder er fra Diletantforestillinger fra engang i 1930erne  - videre kendes
 for nærværende ikke. -

- Stedet er det daværende "Østerhus",
( Vestergade 86)
der 1916 - 1922 var indrettet som afholdscaf'e, 1922 - 43 forsamlimgshus m.v. - 1940-43  tillige indrettet en mindre sal med servering.

         Middelfart Social-Demokrat
                    den 2. April 1937
Strib Idrætsforening kunde i Aftes glæde sig over fuldt Hus til Opførelsen af 3 Akts Skuespillet »Under Hammeren«.

   Diletantterne havde gjort sig stor Flid ved Indstuderingen og Indøvelsen af Rollerne. Spillet naaede efterhaanden som Akterne forløb til en Højde, der kun kunde glæde Publikum, Scenen i sidste Akt i »Den sidste Aften i det gamle Hjem« fastslog Succesen for Dilettanterne.
  Atter en vellykket Aften for Strib Idrætsforening, der burde forfølges.
   Mellemaktsmusikken udførtes af Hr. Jansens Orkester fra Middelfart.
Blandt rolleindehaverne kan ses:
   
Harrald Jørgensen, Kaj Daugaard Larsen, Henry Have, van der Recke, Else Hansen, Harry Jørgensen, Elna Jespersen, Kirsten Søberg, Marius Jespersen.
 - Stedet er det daværende "Østerhus", ( Vestergade 86) der var en slags forsamlingshus
 


fra Middelfart Socialdemokrat 29 januar 1948

 
Efterfølgende er Stribrevyer fra 1979 til 1988
Middelfart Venstreblad - 23 juli 1979
    Strib- festivalen afvikles for 15. gang, og man fandt her en anledning, at bringe en plan, der har rumlet i flere år om en lokal revy, ud i livet.
   Køletekniker Bent Petersen fik samlet en revy-gruppe og har ligeledes ansvaret for det tekniske.
   Revyens forfattergruppe består af Charlotte Andersen, Olav Jonassen, Uwe Clausen og Preben Friis, og revyens instruktør er Otto Ballisager.


Strib dilettant 1965


Til alm. orientering
fra revy program 1980-

Strib Revyen 1979


Dansepigerne: Anne Grethe - Helle - Susanne - Bibi - Lotte - Louise


"Med udsigt til vand"


"Som man si'r" - Niels


"Hallo"


"Festivalsen"


"Ta' te' Strib"


"Sladrebænken"


"Sladrebænken"


"Klemmentime"


"En udsat post"

Strib Revy
En humørfyldt revy,
           der tog alle med storm.

Pensionister fra Strib var gæster ved aftenens generalprøve, der lover alle en bragende succes i weekenden.
   Seks danseglade can-can piger i bedste Pariser-stil sørgede for en flyvende start. Ellers bevægede denne revy sig ikke meget uden for bygrænsen, det er først og fremmest en lokal revy, skabt af lokale artører og for et lokalt publikum. Og den opgave blev løst til UG ned kryds og slange. ...
Strib '79
Netop sådan skal
             en lokal-revy skæres

Ta' te' Strib. hvor et hold amatører har distanceret de professionelle revyskrivere, som stadig tror de kan klare sig på rutinen ...
Bent Petersen har stået for produktionen, Otto Ballisager for instruktionen, mens teksterne er skrevet af Charlotte Andersen, Uwe Clausen, Olav Jonassen og Preben Friis Petersen. Musikken tog Susanne Bering sig af med stor dygtighed.
Strib Revyen får "provinsoptræden"
Opføres lørdag den 6. oktober
                        i Lillebæltshallen, Middelfart.

   I samarbejde mellem Lillebæltshallen og Turistforeningen for Middelfart og Omegn præsenteres første "Provinsoptræden" af succes'en "Strib Revyen 79" lørdag den 6. Oktober i  Lillebæltshallen. Middelfart.
   For at gøre aftenen rigtig festlig er der arrangeret spisning før revyen, som kører over scenen fra kl. 20 til 22 og å er der bal bagefter til kl. 01, siger Lone Jakobsen   Middelfart Turistforening
- Revybillet: Kr. 25.- Billet til spisning, revy og dans: Kr. 55.-


"Ventebørn"


Ta' te' Strib talenter


Dansepiger -Louise,Susanne, Anne-Grete, Helle


"Old time Disco"

Strib Revyen 1980

"Her er vi igen"

"Strib-Baletten"

"Pladeparade"

"I Brændpunktet"


"Linie 1"


"Pladeparade"


"Stykgods"


"Sladrebænken"


"Syn og skøn"


"Lyses engel"
- Bent Petersen


"Lyses engel"
 - Jane Jonassen


"På tilbu'"


"Klassekampen"


"Pladeparade"

"Som sædvanlig"

"Som sædvanlig"
Strib Revyen 80:
Sætter barometeret på højtryk i de kommende fire dage,
En god blanding af sketches, sange og danseoptræden sikre revyen succes hos publikum,
   Vil man have barometerstanden fra lavtryk til højtryk, så er Strib Revyen 80, nok det mest probate middel for tiden. På forhånd er alt udsolgt til revyens 4 forestillinger. Så skulle de på baggrund af denne artikel få lyst til at se revy-løjerne i Strib ,er det i hvert fald i denne omgang for sent.
 
Så gjorde de det igen
Strib-revy med fortræffelige numre.
   Forventningerne var på forhånd meget store til årets Strib Revy - nr. to i rækken - og det må siges, at der er blevet lært en masse i forhold til premieren i fjor, da taget næsten blev løftet af Strib Idrætshal af et forventningsfuldt premierepublikum ...
   Selveste revy-direktøren - i kjole m.v. samt høj hat - bød folket velkomment på vers, og så tog balletpigerne fat. I fjor var det helt parisisk med sus i skørterne, men i år var koreografien strammet betydeligt, og de tre numre af balletten var fuldt på højde med en professionel revys præstationer
03-09-80
Strib Revy for sidste gang.
Lørdag eftermiddag går Strib Revyen over scenen for sidste gang i år Det sker i forbindelse med den store, årlige "Medhjælperfest", der markerer afslutningen på festival-året, og hvor en god part af de mange mennesker bag festivalen mødes i kammeratlig lag, får sig en hyggelig aften sammen og udveksler festival-minder.
    Forrige lørdag spilledes revyen i Lillebæltshallen. Der var omkring 400 revygæster, lidt flere end i fjor, Revyen blev godt modtaget, og alle fik sig en herlig aften, der sluttede med dans

"Strib-baletten"

"Sladrebænken"

"Strib-baletten"

"Klassekampen"

"Joggenog"

Finale

"Baade og"

Af nøglepersonerne i Strib Revyerne bør fremhæves:
Charlotte H. Andersen, Søren H. Andersen, Olav Jonassen, Uwe Clausen, Otto Ballisager, Ejvind Corneliussen, Grethe Kristensen, Gustav Bering, Ketty Jepsen, Bent Petersen   m.fl.

Årets aktører:   4
Jonas, ? , Bjarne, Sigrid, Ole, Bente, Bent, Morten, Uwe,
Carsten, Eivind, Susanne, Anne Grethe, Jane,
Ketty, Lau, Gustav, Flemming, Niels.
 
Strib Revyen 1981


"Can Can"


Midt i en Klynketid""

 

  Tekst på ovenstående foto:
   Oh skønne Strib, min egen skat
   en dejlig klat !
   Se du har mig om hjertet tát,
   hvorfor jeg er en smule mat,
   Din mage her ved alfarvej
   jeg finder ej,
   lun som du er i skorstensrøg
   fra genboen og skidt og møg
   i rasmuspæren gør din himmel høj.
 


"Botanik ikk'"


 


      "Af


skum"

 

"Sidste stik"

"Gasblues"

"Ragtime"

"Ragtime"

"Syng med Jensen"

"Sladrebænken"

"Flaskeposten"

"Lige til grænsen"


 
Glæd Dem til årets Strib Revy.
   Dagbladet har kikket indenfor til den første egentlige generalprøve og kan love premieregæsterne grin for alle pengene ...
   Der kan vist ikke ske noget ved at fortælle, at de søde dansepiger fra Strib-balletten atter tager pusten fra publikum hvad enten det gælder optræden som can-can piger med sus i skørterne, eller mere show-prægede attraktive dansepiger med stråhatten på sned.
   Men det er kun en lille del af den store "underholdnigs-pakke", som bliver åbnet for publikum. Den indeholder et væld af sketches, sange og monologer.
Dygtige amatører på Stribe
De er så lokal-demokratiske ude i Strib - for så sker der ikke noget. Men det gjorde der til gengæld på Strib-revyen '81.
   Veloplagte skuespillere med ligeså veloplagte tekster fik lamperne til at gå til vejrs for et meget modtageligt publikum i en lun "rasmuspære" i Idrætshallen, som var pyntet med megen følelse.
   Adskillige haver i Strib var blevet raseret til fordel for teatrets opfinsomme gør-det-selv-buketter. ...
Det er svært at fremhæve enkelte numre, for såvel balletten som replikkerne svirrede så hurtigt og livligt over scenen, at man ind imellem faktisk godt kunne gå glip af væsentlige ting, hvis man ikke var meget koncentreret, men et uimodståeligt indtryk gjorde den sprogkyndige botaniker, der med lukkede øjne prøvede at snuse sig frem til en edderkopurt. Det skal ikke røbes, hvad han fandt tilsidst, ej heller et ord om hans madpakke.
Strib Revyen 1981 slut
 Interessen for årets revy har været så stor, at Strib Amatører besluttede at opføre revyen ved to ekstraforestillinger i Strib Idrætshal
   Strib Revyen, som har været et af de store trækplastre ved årets Strib Festival, er hermed blevet set af omkring 1100, heraf 350 i denne weekend.
   Skuespillerne kunne som sædvanlig glæde sig over et veloplagt og lydhørt publikum. Revyen fik en fin, men utilsigtet opstart lørdag aften, da en af de dygtige dansepiger tabte marmelukkerne midt i en forrygende cancan.

"Lokal-o-vision"

"Onsdagsknaldet"

"Lige til grænsen"

  "Lige til Grænsen


Finale

Medvirkende:
Gustav Bering, Niels Bjerregaard, Ejvind Corneliussen, Jørgen Havndrup, Flemming Jensen, Ketty Jepsen, Bente Mochau Jørgensen, Jane Jonassen, Olav Jonassen, Susanne Larsen, - 

Samt Strib-balletten:

Louise Drasbæk, Beriy Jensen, Bibi Jensen, Annegrethe Jørgensen, Liselotte Petersen og Tina Pedersen.


Finale
 
Strib Revyen 1982

Som formand for "Festudvalget" er det en fornøjelse at kunne byde et godt initiativ velkommen til dette års Strib-Festival.
   Det er mit håb, at der med denne revy er skabt et grundlag for, at det bliver en ting, der som så mange andre vil blive et fast indslag på de kommende festivaler.
   Fornyelser er ønskværdige og nødvendige, men det er en kendsgerning, at det der gør vore byfester til noget helt specielt er, at vore gæster er i stand til at genkende helhedsindtrykket år efter år ...
                       Palle S. Christensen
 


 
Op til Strib Festival 1984:
  
Kære Publikum!
Så er der atter revy i Strib. For sjette gang går Strib Amatørerne på Scenen med en revy der som altid først og fremmest er centreret omkring det kære samfund Strib
   Strib Revyen  Det tager omkring et halvt år  at sætte revyen op allerede i januar går tekstforfattere i gang, og så snart teksterne ligger klar - omkring 1. april starter skuespillerne med at øve ... Charlotte Hechtmann A.

Hvad er Strib Amatører ???
Den første  Strib-Revy i 1979 gav anstødet til dannelse af foreningen Strib Amatører.
   Som navnet siger, er vi alle amatører, der dog bestræber os på at udføre vort arbejde så professionelt som muligt.
   Men Strib Amatører. er mere end revy, formålet er at danne ramme om et aktivt amatørarbejde med dramatik, teater, musik og lignende for alle aldersgrupper. I det års tid foreningen har eksisteret er det lykkes os, foruden revyen at gennemføre en teaterforestilling for børn. Alt vort arbejde er uden kommunal eller statslig støtte,
   Vi håber Strib Amatører vil udvikle sig til en levende og aktiv organisme ideer og planer for fremtiden skorter det ikke på ...
   Og så ønsker vi Dem en rigtig fornøjelig aften med SWtrib-Revyen 1980.
   Og på gensyn næste år    - Strib Amatører

Strib Revyen 1985.
   Så er det atter revy-tid i Strib. Det er efterhånden blevet tradition, at der laves lokal revy i Strib i juni måned. Dette års coctail er utraditionel, idet staben denne gang er mixet lige dele sang og tekst, men som altid i Strib Revyen er det lokale samfund sat i højsædet.
   Årets revy har fået navnet "Haløjsa, Strib", og bag den står som altid Strib Amatørerne. Revyholdet er denne gang reduceret en del, idet der kun medvirker fem skuespillere, men det betyder ikke, at der er færre numre i årets revy, eller at der er gjort mindre ud af dem - Tværtimod!

Op til Strib Festival 1983:
  
Kære Publikum!
Det har været en let sag at være "revydirektør" i år, hvor det er 5. gang vi spiller revy. Bag revyen står nu en stab på omkring 80 personer, som har styr på det hele, fra første indkaldelse af forfattere til det sidste blik over scene og sal, inden gæsterne kommer.
   Der går mange timer med at lave revy, men det er skægt, og vi kan ikke undvære samværet omkring Strib Revyen - Søren Andersen.

Om revyen i 1979:
  Revyen er skrevet af lokale om likale og opføres af lokale i Strib. Den varer ca. 2 timer, og i øvrigt omdannes Idrætshallen ved forstillingerne til serverings-teater.
   Revyen har en besætning på ni samt seks dansepiger, der nok skal bringe sus i skørterne. Bag kullisserne har et mand-skab på omkring 25 personer travlt med at få alt til at virke efter hensigten.

Strib Revyen 1983
Som noget nyt er Strib Balletten i år blevet udvidet med et mandligt medlem. Det er Carsten Søgaard Petersen. der her sammen med Bibi Jensen har erobret scenen i "Swingtime"
Ny i Revyen er Karen Illum, der dog langtfra er ukendt med at agere på de skrå brædder. Hun har således netop medvirket i årets Kauslunde Revy, og er her skudt under en prøve på et af Strib Revyens mange muntre indslag "Afsløringer".
 
 
Gustav Bering er en af Strib Revyens veteraner. Bortset fra en enkelt pause sidste år har han været med i samtlige Strib revyer. I årets revy har han, som det ses fået en lille ski på.
Endnu en succes til Strib Amatørerne.
Strib Amatørerne kan med den femte Strib Revy glæde sig over at have hentet endnu en succes hjem. Revyen, der indeholder mange gode indslag hentet fa den stribske hverdag. Som sædvanlig fokuserer man på det nære samfund, og man må sige, at der i år er mere brod i teksterne. Det kan være svært at fremhæve de enkelte indslag, men nævnes skal det at man denne gang har inddraget flere børn og unge i revyen. Således fremsiges  prologen af to piger fra Strib Amatørernes børnedramatikhold, Lene Larsen og Sine Østergård, og det skal med det samme slås fast, at begge piger gør det godt. Hvis man i disse to piger har vordene revyskuespillere, så har publikum noget at glæde sig til. Det samme gælder revyens backing-gruppe, der ligeledes kommer fra de yngste rækker. Det drejer sig om Christina Hansen, Christina Henningsen, Annette Buch-Hansen og Pia Jensen. De unge sangere er så absolut et plus for revyen.
    Af de enkelte numre skal nævnes "Frugtboden", et muntert og rammende indslag, godt udført af Ole Hansen. Dette nummer er en af revyens træffere, men "En mærkesag" med Jane Jonassen og Ejvind Corneliussen fortjener også nærmere omtale. Her er det modeslaveriet og de dyre modevarer man retter søgelyset mod. Heller ikke Middelfart kommune og de lokale politikere går ram forbi. I Fynsk Trafikforvirring gives mange hip til Teknisk Forvaltning om de lokale busser, og Karen Illums parodi på viceborgmester Birgit Jensen i "Afsløringer" er et af revyens meget sjove indslag. Sejlerfolket glemmes heller ikke. I "Agterudsejlet" med Karen Illum og Gustav Bering, fortælles om de bådløse kvaler både hvad angår forståelse af det meget specielle sejler-sprog og hvad angår gilder, der må aflyses, fordi alle vennerne er på havet. I "Ung i arbejde" slår revyen to fluer med et smæk, idet man her både berører problematikken omkring ungdoms-arbejdsløsheden og planerne om at genoplive den gamle færgerute. Genindførelsen af galej-slaveriet på ruten Strib Fredericia vil betyde flere jobs og billig drift af færgeruten.
   Kegler tager revyens klovn, spillet af Otto Ballisager. Han har konstant en masse problemer, som han delagtiggør  publikum i. Klovnen afløser tidligere revyers sladrebænk. Sidst men ikke mindst skal nævnes Strib Balletten, der traditionen tro danser can can, og som noget helt nyt jitterbug.
Strib Revyen 1984

Kærligheden er i focus, når Karen Illum synger smægtende serenader til revyens altmuligmand Jonas. Alis Olav Jonassen.

Strib Revyen 1985
Strib Revyens pianist Sigrid Dienesen, har problemer, når hun skal slå tonen an på klaveret i idrætshallen. Hun kan knap nå tangenterne, men det afhjælpes, som det ses, med et par ekstra stole.  Vendes der op og ned på naturens orden i disse tider?
Man skulle næsten tro det, når disse tre gravide herrer fra scenen gir' den hele armen i "Rugefar". Det er fra venstre Olav Jonas, Ejvind Cornelliussen og Gustav Bering.

Det er ikke kun "sød musik" der går over cenen i "Haløjsa" Her er Jonas og Ejvind gerådet i skænderi i en af revyens duetter.

Strib Revyen 1986
Jonas er instruk-tør på årets revy-kavalkade, men han kan dig ikke nære sig for at være med på scenen ind imel-lem.
     Han har væ-ret aktiv i revy-arbejdet alle otte år.
Ingen Strib revy 1987
Strib revy 1988.


Strib Amatørerne er som det fremgår af billedet på krigsstien, selvom høvding Jonas her ryger fredspibe.

De ældste borgere i Strib spiller også en rolle i revyen. Her er en af dem i skikkelse af en ikke særlig gammel Gustav Bering.

Flot revy efter et års pause.
Strib-Revyen er genopstået efter et års pause, og det er et pusterum, revyen absolut har haft godt af. Resultatet er blevet en flot og festlig underholdning i hurtig tempo.
   Det gennemgående tema er Monsterporten og så dette, at Middelfart Amatørteater tillod sig at kalde Strib "reservater" i deres revy. Det er man blevet lidt stødte over i Strib, for ved nærmere eftertanke har man ogsaa mistet postnummeret 5594 Strib.
   Nu hedder det 5500 Middelfart, men stribo-nitterne havde foretrukket 5594 Middelfart Nord. Hvis det endelig skulle være.
   At kommunen vil gøre Vestergade til stillegade, blev der grint meget af. Den er jo ret stille allerede.
  Strib Amatørerne behøver ikke at føle sig underlegne overfor Middelfart Amatørerne, hvad man godt kan få en lille fornemmelse af, at de er ved at se revyen. De skal bare huske på, at Borgmesteren i virkeligheden stammer fra reservatet.


...men hvad de bruger dem til er en hemmelighed - lidt endnu ...


Reservat-indianerne er samlet om den store høvding i et muntert nummer.


Kåsly & Co, den lokale kernefamilie, giver den hele armen. Det er fra højre Anne Grethe, Pia, Lau og Erik.

Ejvind Corneliussen har været med fra revyens start i 1979 . her synger han den superlokale vise Doxeringen.

Efterfølgende annonce i Strib Annoncetiende
 om Stribs første festival -  1965

Allerede i 1917 var der diletantforestillinger på Strib -  i den nye sal i "Østerhus"

  Middelfart Social-Demokrat     
         den 15. Decmber 1917
  Dilettantforestilling paa Strib og i Røjle
.
Som bekendt skulde der i Aftes have været Diletanttforestilling i Røjle Forsamlingshus til fordel for Husmand Jørg. Jørgensen, hvis Hustru har faaet begge Ben afkørt af Toget, men Forestillingen er af forskellige Grunde udsat.
   Dilettanterne, der tilhører vort Partis Ungdomsforening paa Strib, spillede i Søndags i Østerhus, og »En Tilskuer« har bedt os optage følgende:
     Dilettantforestillingen paa Strib, som vore unge Partifæller havde arrangeret, havde samlet fuldt Hus, og det skal siges, at Dilettanterne, skønt der var første gang, de spillede, klarede sig udmærket, og efter de klapsalver, der lød fra Publikum, var ogsaa dette tilfreds med Præstationerne. Efter den store Tilslutning, er jeg ogsaa sikker paa, at Foreningens Kasserer er tilfreds, og saa kan der kun siges at være Tilfredshed over hele Linien.
   Skulde jeg indvende noget, da vil jeg henstille, at Dilettanterne næste Gang sørger for at faa Musik at støtte sig til.
------- Efter dette at dømme forestaar der saaledes Folk i Røjle en fornøjelig Aften, naar Dilettantforestillingen afholdes.

Indvielsesfest paa Strib
 
Den ny Sal paa »Østerhus« indvies paa Søndag ved en Festlighed til hvilken N.I.O.G.Tog socialdemokratisk Ungdomsforening staar som Indby-dere.
   Nielsen-Svinning holder Foredrag, og bagefter er der Oplæsning og en Svingom.